Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Παύλοβα με ρόδι

Μόλις βάλεις στο στόμα σου την ευθραυστη μαρέγκα την ελαφρια κρέμα και τα φρέσκα ρόδια που συνθέτουν ένα ντελικάτο γλυκό που θέλεις να θαυμάζεις και όχι να τρως..θα χάσεις κάθε ιδέα για το πόσο καλά μπορείς να νιώθεις από μια μικρή μπουκίτσα..

τι χρειαζόμαστε: 

για τις μαρέγκες:
3 ασπράδια
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική 
1 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια 
200 ml κρέμα γάλακτος 
σπόρους από ρόδι

για το σιρόπι:
1/2 κούπα  χυμό ροδιού (περίπου 2-3 ρόδια,φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιολογικό χυμό ροδιού εμπορίου)
1/4 κούπας ζάχαρη

πως το κάνουμε:

      1. για τις μαρέγκες 
  • Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σε αφρό. 
  • Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και την βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε σφιχτή μαρέγκα.
  • Σε λαμαρίνα φούρνου τοποθετούμε αντικολλητικο χαρτί με την βοήθεια ενός κουταλιού προσθέτουμε τη μαρέγκα δίνοντας της κυκλικό σχήμα των 10 εκ. περίπου η κάθε μια.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, σβήνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στον φούρνο.
      2. για το σιρόπι 
  • Προσθέτουμε τον χυμό ροδιού μαζί με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ανεβάζουμε θερμοκρασία και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα κρύο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.
     3. για τη σαντιγύ  
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να γίνει σαντιγύ.
     4. Συναρμολόγηση
  • Πάνω σε κάθε μαρέγκα τοποθετούμε την σαντιγυ με την βοήθεια ενός κορνέ(αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι)πετάξτε πρόχειρα σπόρους ροδιού και περιχυστε με λίγο σιρόπι πριν το σερβίρισμα. 

bon appetit!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου